Vehnättömät cupcaket

Tehtiin ystäväni Annan kanssa muutama viikko sitten kuppikakkuja. Anna oli bongannut jostain mielenkiintoisen ohjeen ja kun ohjeeseen ei kuulunut ollenkaan vehnäjauhoja, päätimme kokeilla näitä. Suosittelen! Kuorrutteen kanssa kuppikakku on erittäin täyttävä, jättäisin ehkäpä seuraavaksi kuorrutteen kokonaan pois tai tekisin siitä kevyemmän.

Tarvitset

2 dl tattarijauhoja

2 dl tattarihiutaleita

2 dl tummaa ruokokidesokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

2 pientä banaania survottuna

2 munaa

1 dl (avokado)öljyä (käytin ihan tavallista rypsiöljyä)

1 dl manteli- soija- tai kauramaitoa tai kevytkermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina tukeviin vuokiin tai kuppikakkuvuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia.

IMG_0987

Sitten kuorruttamaan!

Avokado-suklaakuorrute

1 iso tai 2 pientä avokadoa

1-2 kpl banaaneja

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

1 dl tomusokeria

1 dl tummaa kaakaojauhetta

Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

IMG_0989

Siinä se nakkisormi kuorruttaa :D Paistoin kakkuset silikonisessa cupcakevuoassa ja seuraavalla kerralla voisin vielä asetella valmiit leivonnaiset paperivuokiin… Nam!

Leave a comment